Duurzaamheid

Bij Orange Elephants staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen, en olifantengras, ook wel bekend als Miscanthus Giganteus, past perfect in het plaatje van een circulaire en milieuvriendelijke toekomst. Een toekomst waar nog vele generaties van kunnen genieten, dat is het doel bij Orange Elephants. Dankzij de laatste innovaties kunnen we met ons olifantengras diverse bedrijven en industrieën helpen om deze duurzame toekomstdroom te realiseren. Het gebruik van olifantengras gebeurt op een circulaire wijze. Alles wat gebruikt wordt blijft in de cirkel en wordt gerecycled, zo is er geen afval. Dezelfde miscanthus die gebruikt wordt in de teelt, wordt laterna gebruikt als veevoer of voedingsstof voor de grond. Met het gebruik van olifantengras kan Orange Elephants zijn carbon footprint, of ecologische footprint, laag houden. Door olifantengras te gebruiken kunt ook u de ecologische voetafdruk van uw bedrijf verminderen.

Cradle to Cradle

Bij Orange Elephants geloven we in het Cradle to Cradle (C2C) principe. Cradle to Cradle is een baanbrekende filosofie die de manier waarop we producten ontwerpen, produceren en gebruiken fundamenteel verandert. In de wereld van Cradle to Cradle bestaat er geen ‘afval’. Alle productieprocessen moeten worden gemodelleerd naar de natuur, waarin afval van het ene organisme voedsel of grondstof wordt voor het andere. In deze benadering wordt al het materiaal in een gesloten kringloop gerouleerd en gerecycled, zonder nadelige gevolgen voor het milieu. De productie en teelt van olifantengras bij Orange Elephants sluit hier perfect op aan.

  1. Zonne-Energie als belangrijkste energiebron. Olifantengras gedijt met zonne-energie als primaire energiebron. Het zet deze hernieuwbare energie om in biomassa, waardoor het een duurzame grondstof wordt voor legio toepassingen.
  2. Lage milieubelasting. De teelt van olifantengras vereist geen kunstmest, waardoor de uitstoot van stikstofdioxide (N2O) wordt geëlimineerd. Lokaal geteelde olifantengrasproducten minimaliseren de CO2-uitstoot gerelateerd aan transport, waardoor de milieu-impact wordt beperkt.
  3. Biobased en biologisch: Olifantengras kan biobased producten opleveren, zoals biologische potgrond, die voldoen aan strenge normen voor biologische landbouw. Dit bevordert gezonde en duurzame landbouwpraktijken.
  4. Langdurige mulch en bodemverbetering: Mulch van olifantengras verbetert de bodemstructuur, behoudt vocht en vermindert onkruidgroei. Het heeft een langere levensduur dan veel andere traditionele mulchmaterialen, waardoor de bodem gezond blijft.
  5. Positieve CO2-Opname: Olifantengras neemt aanzienlijke hoeveelheden CO2 op, zelfs tot 4 keer meer dan een groot bos. Hierdoor levert olifantengras een aanzienlijke bijdrage aan het verminderen van broeikasgassen.

Met olifantengras omarmt Orange Elephants de Cradle to Cradle-filosofie, omdat we geloven dat duurzaamheid en milieubewuste praktijken essentieel zijn voor een betere toekomst. Onze olifantengrasproducten weerspiegelen deze toewijding aan een circulaire economie. De olifantengras planten zijn de basis voor de productie van diverse producten. Deze olifantengras producten, zoals substraten, worden vervolgens gebruikt voor bijvoorbeeld het telen van fruit en groente. Na gebruik composteert het olifantengrassubstraat dankzij bio-degradatie en vormt het biologische nutriënten die weer helpen bij het groeien van nieuw olifantengras. Zo is de cirkel rond en draagt olifantengras bij aan een schonere & gezondere planeet. Samen kunnen we de voordelen van olifantengras benutten en een duurzamere toekomst creëren voor onze wereld.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een integraal onderdeel van de bedrijfsfilosofie bij Orange Elephants. Het is onze verantwoordelijkheid om verder te kijken en een positieve impact op de samenleving en het milieu te verzorgen. Door onze gehele bedrijfsvoering worden MVO initiatieven toegepast om zo het milieu en de maatschappij zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zo is de teelt van olifantengras een duurzaam principe door de opvang van CO2, en het circulaire gebruik van alle producten. Daarnaast helpen we onze klanten om op een duurzame manier hun bedrijfsvoering uit te voeren. We voorzien onze klanten van de kennis en middelen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van olifantengras in de landbouwsector. Dankzij olifantengras is er geen behoefte meer aan kunstmest en kunnen boeren een lagere uitstoot van broeikasgassen realiseren. Doordat olifantengras lokaal geteeld kan worden, onstaan er ook nieuwe banen en inkomsten voor de gemeenschappen waarin we actief zijn. Wij geloven dat olifantengras de sleutel is tot een duurzamere toekomst. We streven er daarom ook naar om ons verhaal te delen en mensen bewust te maken van de voordelen van olifantengras. Er zijn diverse mogelijkheden en sectoren waarvoor olifantengras een grote rol kan betekenen naar een schonere en duurzame toekomst. Samen met onze klanten en partners willen we een belangrijke bijdrage leveren aan een wereld waarin milieu, maatschappij en economie harmonieus samenwerken.