Verwerking

Verwerkingsindustrie

Voor de verwerkingsindustrie biedt miscanthus vele mogelijkheden. Het is een veelzijdige en duurzame bron dat toegepast kan worden in een breed scala aan verwerkingen. Dankzij het snelle groeiproces en de vezelrijke samenstelling is olifantengras een milieuvriendelijk alternatief met diverse toegevoegde waardes. Olifantengras kan gebruikt worden als duurzame en hernieuwbare bron voor de verwerkingsindustrie. Hierdoor kan de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare en milieuvervuilende bronnen verminderd worden. Miscanthus is de oplossing naar een duurzame werkwijze in de verwerkingsindustrie. Het is biologisch afbreekbaar, afkomstig van een hernieuwbare bron en veelzijdig inzetbaar. Met Miscanthus poeder als katalysator voor duurzame innovatie, kunnen bedrijven in de verwerkingsindustrie niet alleen hun ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook inspelen op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke en verantwoorde producten. Miscanthus draagt bij aan de verschuiving naar een circulaire economie, waarin natuurlijke bronnen worden gemaximaliseerd en afval geminimaliseerd. Het resultaat?  Een winstgevende en duurzame toekomst. Voor meer informatie over hoe miscanthus voor uw verwerkingsindustrie toegepast kan worden kun je contact met ons opnemen.

Alternatief voor kunststof

Zo is het een veelbelovend alternatief voor traditionele synthetische materialen zoals plastic, kunststof of petroleum. De afhankelijkheid en vervuiling van plastic is een groot probleem in de wereld. Olifantengras biedt de ideale oplossing om deze afhankelijkheid te verminderen en te werken aan een schoner milieu. Miscanthus poeder komt naar voren als een duurzaam alternatief voor traditionele plastic- en kunststofmaterialen. De natuurlijke vezelstructuur van olifantengras geeft het poeder unieke eigenschappen die zich lenen voor verschillende toepassingen. Denk hierbij aan de productie van biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen, wegwerpartikelen, en andere kunststofproducten. Hierdoor draagt Miscanthus bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van niet-afbreekbare plastics en bevordert het een meer verantwoorde productieketen.

Alternatief voor cellulose

Ook als alternatief voor cellulose in de voedingsindustrie is miscanthus poeder een duurzame oplossing. Door de veelzijdige eigenschappen kan het poeder worden geïntegreerd in de productie van voedingsmiddelen, zoals kattenvoer. Hier dient het als een duurzame vervanging van cellulose. Afkomstig van een snelgroeiende plant, die hernieuwbaar bron en het hele jaar door beschikbaar. Dit duurzame alternatief draagt bij aan een verminderde druk op traditionele landbouwbronnen en bevordert een meer evenwichtige en duurzame voedselproductie. Geen inpasse met de voedselvoorzieningen.

Vele mogelijkheden

De toepassingen van miscanthus in de verwerkingsindustrie zijn eindeloos. Het duurzame natuurlijke materiaal helpt bij het verduurzamen van het productieproces en stimuleert werken in een biologische kringloop. Er zijn vele toepassingen van miscanthus producten in de verwerkingsindustrie en dankzij continue innovaties blijven er toepassingen bijkomen. Een aantal sectoren waarvoor miscanthus poeder bijvoorbeeld voor ingezet kan worden zijn:

  • Bio polymeer
  • Boi plastics
  • Gips
  • Verf
  • Osb
  • 3D filler
  • Extrusie
  • Cosmetica

Miscanthus producten voor de verwerkingsindustrie 

Platen

Pellets

Inblaas vezel