Tuinders

Duurzaam alternatief voor tuinders

Voor tuinders biedt Miscanthus, ook bekend als Olifantengras, duurzame oplossingen die de sector transformeren naar milieubewuste en circulaire teelten. De grove vezel van miscanthus is perfect als substraat. Miscanthus pellets, dienen als krachtige hulpmiddelen om tuinbouwactiviteiten te optimaliseren en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk te verkleinen. Voor telers die op zoek zijn naar een duurzame oplossing en tegelijkertijd optimale groeiomstandigheden is miscanthus het antwoord. Door gebruik te maken van Miscanthus als substraat en als energiebron, omarmen tuinders niet alleen duurzaamheid, maar vergroten ze ook de efficiëntie van hun proces. Miscanthus levert waardevolle oplossingen die niet alleen gunstig zijn voor de tuinbouwsector, maar ook voor het milieu in zijn geheel.

Grove vezel als substraat

De miscanthus grove vezel komt tot zijn recht als veelzijdig substraat voor tuinders. Dankzij de stabiele structuur en biologische afbreekbaarheid biedt deze vezel een uitstekend groeimedium voor diverse gewassen. Het heeft een goede balans tussen water- en lucht, rijk aan voedingsstoffen en is zeer efficiënt. Daarnaast bevat het een laag zoutgehalte, lage stikstofimmobilisatie en hoge porositeit en waterabsorbatie. Afkomstig van een biologische teelt, die het gehele jaar en door de gehele wereld beschikbaar is. Dat maakt olifantengras perfect als substraat voor de tuinders en landbouwindustrie. Tuinders profiteren zo van een duurzaam en multifunctioneel materiaal.

Pellets als duurzame energiebron:

Miscanthus pellets vormen een duurzame energiebron voor tuinders. Deze compacte eenheden kunnen worden ingezet als brandstof voor kachels. Ze bieden een efficiënte en hernieuwbare manier om warmte te genereren, waardoor tuinders kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en tegelijkertijd kosten besparen op energie.

Stalstrooisel

Ook in de landbouwindustrie kan miscanthus gebruikt worden als stalstrooisel. Dankzij het hoge opnamevermogen is er minder product nodig dan bijvoorbeeld bij het gebruik van stro of hout. Hierdoor is het voordeliger voor u en het milieu. Daarnaast neemt miscanthus strooisel zeer goed stikstof op en kan het zelfs toegepast worden als strooisel voor paarden, koeien of pluimvee.

Miscanthus producten voor tuinders en de landbouw

Grove vezel

Pellets

Snippers