Landscaping

Duurzaam materiaal voor landscaping

Voor landscaping is olifantengras het duurzamere alternatief voor hout en is het de perfecte natuurlijke bodembedekker tegen onkruid. Zo helpt het niet alleen om bij te dragen aan het uiterlijk van buitenruimtes, maar verbetert het ook de bodemkwaliteit en draagt het bij de Biodiversiteit. Olifantengras is een snelgroeiende plant die weinig middelen nodig heeft om zich te ontwikkelen. Hierdoor is het een zeer effectief en milieuvriendelijk materiaal. Daarnaast is het een hernieuwbare bron die jaarlijks geoogst kan worden, en kan het in een volledig circulaire manier ingezet worden. Door te kiezen voor Miscanthus in landscapingprojecten, kunnen professionals niet alleen genieten van een verfraaide buitenomgeving, maar ook bijdragen aan duurzame landscaping die de natuurlijke balans respecteren. Miscanthus levert groene oplossingen die de esthetiek van het landschap behouden en tegelijkertijd een positieve impact hebben op het milieu. Ze kunnen onder anderen perfect ingezet worden op speelvelden voor kinderen(splintervrij).

Miscanthus als bodembedekking (mulchlaag)

Miscanthus is de beste bodembedekking tegen onkruid. Het is duurzaam en heeft vele voordelen. Mulch gemaakt van miscanthus is perfect als natuurlijke bodembedekker tegen onkruid en het is zeer efficiënt. Het voorkomt de groei van onkruid en is een creëert een zeer rijke voedingsbodem. Door de hoge waterretentie komt verdroging veel minder vaak voor. De bodemstructuur en luchtigheid wordt ook verbeterd door de rijke voedingsstoffen. Gezonde bacteriën en schimmels helpen daarbij met het vitaler maken van de planten. Het plantvak groeit snel dicht en vanwege de vezelrijke eigenschap van miscanthus blijft de mulch tot 3 jaar na verwerking nog aanwezig.

Snippers als alternatief voor hout

Voor landscapingprojecten waar traditionele houtsnippers worden gebruikt, bieden Miscanthus snippers een duurzaam alternatief. Gemaakt van het snelgroeiende Olifantengras, dragen deze snippers bij aan het verminderen van de vraag naar houtbronnen. Olifantengras komt van een hernieuwbare bron af en is veel vaker en gemakkelijker te oogsten dan hout. Hierdoor kan ook de ontbossing tegengegaan worden. Ook behoud olifantengras de structuur langer dan traditionele materialen, waardoor ze een kostenefficiënte en milieuvriendelijke keuze zijn voor diverse landscaping toepassingen. Het biedt daarnaast een betere vocht absorbatie en heeft een positievere impact op de Biodiversiteit van de bodem dan hout.

Grove vezels voor erosiebestrijding

Ook zijn de grove vezels van olifantengras inzetbaar als natuurlijke erosiebestrijding. De hoge waterretentie zorgt voor een natuurlijke barrière tegen regen, wind en water. Het bevordert daarnaast ook nog eens de bodemvruchtbaarheid en het verontreinigt het water. Dat maakt olifantengras ideaal voor landscaping projecten die te maken hebben met oevers of taluten.

Miscanthus producten voor landscaping

Snippers

Grove vezel

Platen