Bouw

Miscanthus is de oplossing om de bouwsector te verduurzamen.

Miscanthus speelt een cruciale rol in de verschuiving in de bouwsector naar duurzame en groene bouwpraktijken. Bouwbedrijven worden steeds meer geconfronteerd met de vraag om hun materialen en werkwijze te verduurzamen. Olifantengras biedt hierin de ideale oplossing. Miscanthus producten zijn afkomstig van een duurzame, natuurlijke en hernieuwbare bron. Tegelijkertijd zijn de mogelijkheden en toepassingen van olifantengras oneindig. Miscanthus kan wederom de mogelijke oplossing zijn voor een duurzame en milieuvriendelijke toekomst in de bouwsector.

Inblaas Vezel voor isolatie

Miscanthus vezels dienen als uitstekend isolatiemateriaal, met name in de vorm van inblaas vezels. Deze vezels worden gebruikt om gebouwen op een duurzame manier te isoleren, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd. De natuurlijke vezelstructuur van miscanthus biedt een effectieve barrière tegen warmteverlies, waarmee het bijdraagt aan een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Daarnaast is het materiaal volledig biologisch afbreekbaar.

Platen als duurzaam bouwmateriaal

Miscanthus platen worden geïntegreerd als duurzaam bouwmateriaal. De sterke vezelstructuur en lichte eigenschap van olifantengras verleent zich uitstekend voor gebruik in wanden, vloeren en andere bouwtoepassingen. Deze platen bieden niet alleen structurele integriteit, maar dragen ook bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare bronnen in de bouwsector.

Poeder voor biobased van composieten en granulaten

Miscanthus poeder komt tot zijn recht als versterkend element in composietmaterialen en granulaten. De vezelachtige eigenschappen van het poeder versterken de structuur van composieten en granulaten, waardoor duurzame materialen ontstaan met verbeterde eigenschappen. Dit draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van composieten en granulaten en stimuleert het gebruik van hernieuwbare bronnen.

Pellets voor betonverduurzaming

In de betonindustrie dienen Miscanthus pellets als duurzame toevoeging. Door deze pellets te integreren in betonmengsels wordt de algehele duurzaamheid van het beton verbeterd. De vezelachtige structuur verhoogt de flexibiliteit en treksterkte van beton, wat resulteert in een langere levensduur van betonconstructies en een verminderde impact op het milieu.

Met Miscanthus als duurzaam bouwmateriaal en de verschillende toepassingen ervan, zetten we een stap in de richting van een meer ecologische en toekomstbestendige bouwsector.

Miscanthus producten voor de bouwsector

Inblaas vezel

Platen

Poeder

Pellets